Skip to main content

Historie

Frikirken i Mølleparken har sine rødder i en lille husmenighed som startede i oktober 1979 i Jyllandsgade. Det var nordirske kristne der startede husmenigheden og i begyndelsen bestod den af 8 personer. Ønsket med husmenigheden var at følge Bibelen i både kirkehandlinger og i hverdagen.

I starten mødtes vi hver søndag formiddag for at mindes Herren Jesus med nadveren. Det er noget som vi har gjort lige siden. Udover det mødtes vi midt i ugen for at bede sammen og studere Bibelen. Formålet var at opbygge menigheden og blive udfordret i troen. Kirken har altid haft et ønske om at udbrede evangeliet. Så vi begyndte systematisk at uddele traktater i hele Esbjerg og Varde området. I 1981 startede vi en børneklub, primært med børnene fra kirken, men der kom også venner med fra området.

Efter nogle gode år der, voksede der et ønske frem om et mere neutralt sted til møderne,  og i marts 1987 flyttede vi til et hus på Grundvigs Allé. Der havde vi hele første salen til rådighed, til vores møder. Der lykkedes det udover børneklubben, også at få startet en lille syklub for yngre teenagere. Vi var glade for vores mødesal, men det var ikke altid nemt for ældre mennesker at komme op af trapperne dertil, så vi begyndte at lede efter et mere velegnet sted.

I maj 1998, købte vi ejendommen på Spangsbjerg Møllevej 16C, hvor man kunne komme direkte ind fra gaden og her har vi holdt til lige siden. Vi er stadig glade kristne, der tror på at det der står i Bibelen er sandt, og vi mødes stadig ofte til bøn, lovsang og Bibelstudie. Ligesom vi hver søndag mødes til Gudstjeneste.

Frikirken i Mølleparken har aldrig været en stor kirke. Men igennem årene har vi haft mange fra både ind- og udland, som har været en del af vores åndelige fællesskab.

Vores vision er at vokse, både i tro og i antal, og vi byder altid nye mennesker velkommen i vores kirke.